False

Slut med klima- og skybrudssikring, regnvandshåndtering og LAR-løsninger (aprilsnar)

01-04-2022

I EnviDan har vi sammen med en kinesisk virksomhed nemlig udviklet en ny teknologi kaldet EnviRaindrop, som gør, at vi via machine learning og kemi kan styre nedbøren og flytte de skyer, der regner på uønskede lokationer. En simpel løsning, der løser én af vor tids helt store klimaudfordringer. 

Vi har indgået et samarbejde med det kinesiske firma, Shuzi, som har stor erfaring med at pode skyerne med et kemikalie, som gør, at vi via machine learning kan flytte skyerne til de steder, der mangler regn. Når man hører ordet ”kemikalie”, kan man godt blive lidt forskrækket, men vi kan forsikre om, at løsningen er bæredygtig. Den kemi, vi benytter, er nemlig sodium sulfat, som fungerer som naturgødning og derfor kan EnviRaindrop-løsningen også bruges i forbindelse med økologisk landbrug,” udtaler Mads Uggerby, Managing Director for Innovation & Sustainability i EnviDan.

Det var et gennembrud, da vi parrede vores ekspertviden indenfor machine learning med den kinesiske erfaring med sodium sulfat-podning af skyer. Tilbage står vi med en state-of-the-art-løsning, der kommer til at ændre hele vandbranchen. 

 

Bidrager mere end noget andet til verdensmål 13 om klimaindsats

Da vi indgik samarbejdet med Shuzi, var vi både ekstatiske men også lidt bekymrede for vores medarbejdere. Det skyldes, at EnviRaindrop løser nogle af de helt store udfordringer med bl.a. oversvømmelser, som mange af vores ingeniører sidder og bakser med til daglig. Løsningen overflødiggør nemlig klima- og skybrudssikring, regnvandshåndtering og LAR-løsninger. Det er der heldigvis fundet en god løsning på, da disse EnviDanere nu omskoles til piloter og skypodere.

Vi udvider til de 10 største kommuner i Danmark indenfor en kort periode og især Skanderborg og Roskilde Kommune har smidt billet ind på løsningen, så festivalgæsterne slipper for gummistøvler og regnjakke. 

 

Turismen jubler over solgaranti

Vi kan nu garantere, at der i skolernes sommerferie kun falder regn over de dyrkede marker. Solgarantien vækker stor begejstring ved Silkeborg Turistcenter og hos den lokale landmand i Them.

Turistguide, Solveig Jonnasen udtaler: ”Det kommer til at give et kæmpe boost i omsætningen, at vi kan tilbyde solgaranti i Silkeborg. Så er der jo ingen grund til at køre til Gardasøen, når man blot kan cykle til Almindesø. Det er også langt mere miljørigtigt end at køre sydpå og så er der ingen brok fra ungerne på bagsædet.”

 

Hvad med græsplænen?

Det er ingen grund til at bekymre sig om din græsplæne, hvis du bor i Silkeborg Kommune. Du kan nemt og simpelt via vores hjemmeside indgive, hvornår det passer ind i din hverdag at få haven vandet fra oven. Vi arbejder på højtryk for at udvikle en app til netop dette formål.

Mads  Uggerby

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Mads Uggerby

+45 42 12 54 72