SIKRING AF RENT DRIKKEVAND TIL NEPALESISKE LANDSBYER

16-12-2019

For nylig besøgte vores projektingeniør, Surya Prajapati det nepalesiske landdistrikt Madi med det formål at etablere et bæredygtigt vandforsyningsnetværk til tre landsbyer. Projektet skal sikre rent drikkevand til cirka 450 familier, hvilket vækker stor glæde blandt landsbyboerne. Den østjyske NGO, Jysk landsbyudvikling i Nepal står i spidsen for projektet og har hyret EnviDan til at udføre det tekniske arbejde.

Under Suryas besøg i Nepal mødtes han med repræsentanter fra Jysk landsbyudvikling i Nepal, den lokale brugerorganisation, den lokale partnerorganisation og landsbyboere. De vendte bl.a. igangsættelsen af ​​projektet, forskellige systemer til drikkevandsforsyning, drift og vedligeholdelse.

Bæredygtig vandforsyning

Vandforsyningsnetværket skal have kapacitet til at levere 65 liter rent vand pr. indbygger pr. dag til de tre landsbyer. Projektet skal støtte og løfte effektiviteten af ​​de lokale myndigheder inden for infrastruktur og ressourceforvaltning vha. moderne teknologi. EnviDan udfører det tekniske arbejde, som omfatter design, projektstyring og kvalitetskontrol.

Renoveringsprojektet løber fra september 2019 til juni 2021 og finansieres af Poul Due Jensens Fond. Driften af vandforsyningssystemet vil blive overdraget til Madi Kommune efter dets færdiggørelse i 2021.

Projektet understøtter FNs Verdensmål og i særdeleshed nummer 6: ’Rent vand og sanitet’ og nummer 17: ’Partnerskaber for handling’.

Projektingeniør med indgående kendskab til Nepal og projektet

I forbindelse med projektet har vi ansat civilingeniør, Surya Prajapati som projektingeniør. Han har været tilknyttet Jysk landsbyudvikling i Nepal siden 2014. Surya er nepaleser, men har studeret, boet og arbejdet i Danmark de seneste tre år.

”Det er klart fordelagtigt for os at have én på holdet, som kender til begge verdener. Surya kender både til den danske og det nepalesiske vandforsyningssystem samt kultur” udtaler Jens Dyrberg, afdelingschef i EnviDans vand-afdeling.

Denne gang er bæredygtighed i fokus

I 2013 finansierede Poul Due Jensens Fond et lignende projekt med opførelse af to soldrevne vandsystemer i Madi-provinsen på initiativ af Jysk landsbyudvikling i Nepal. Desværre viste det sig sidenhen, at de opførte systemer ikke var hverken teknisk eller økonomisk bæredygtige, og derfor igangsatte den østjyske NGO dette nye projekt, hvor bæredygtigheden bliver prioriteret højt.

Repræsentanter fra Jysk landsbyudvikling i Nepal, den lokale partnerorganisation og EnviDan

Jens Dyrberg  Nielsen

KONTAKT MIG FOR MERE INFO

Jens Dyrberg Nielsen

+45 60 11 12 22