Nu kan det være nok....

Sådan begyndte historien om EnviDan

EnviDans historie begynder tilbage i 1995, hvor 3 pionerer i den danske spildevandsbranche, Jan Tryk, Simon Boel og Søren Brønd, sagde deres job op, og slog sig sammen for at etablere EnviDan. Fra starten har EnviDan været kendetegnet ved en kultur, hvor der er højt til loftet, og hvor fleksibilitet og medindflydelse er nøgleord.

EnviDans første forretningsplan havde et medarbejderantal på maks 10 medarbejdere som et erklæret mål, og lige på netop det punkt, fejlede de tre stiftere, for i dag er vi over 200 medarbejdere i EnviDan. Tilgengæld er mange af Jan, Simon og Sørens oprindelige ønsker for EnviDan idag en integreret del af vores DNA. Vi er tæt på vores kunder, og alle kunder er vigtige, både de store og de små, og det er sjovt og fagligt udfordrende

Meget andet har de dog gjort rigtigt, EnviDan tog hurtigt form, og i år 2000, blev EnviDan Øst A/S etableret. Kundekredsen blev bredere, og i 2006 blev vores Aalborg-kontor åbnet for at være tættere på de nordjyske kunder. I 2009 fulgte åbningen af vores Aarhus-kontor, og samme år tog EnviDan de første skridt ud over Danmarks grænser, med opkøbet af Purenova Miljöteknik AB, som tager sig af rådgivning på spildevands- og miljøområdet i Sverige.

I 2011 bliver EnviDan Water A/S etableret og EnviDan overtager GasCon ApS, som efterfølgende kommer til at hedde EnviDan Energy. I dag er begge selskaber fusioneret ind i EnviDan A/S.

I 2015 blev EnviDan solgt til Via Venture Partners, som er ejet af ATP, og som skal være med til at gøre EnviDan til en skandinavisk miljøvirksomhed, med Danmark, Norge og Sverige som de primære markeder. 

Næste skridt på vejen ud i Skandinavien, blev opkøbet af det norske selskab Momentum Selvkost AS, som nu er et datterselskab til EnviDan A/S under navnet EnviDan Momentum. EnviDan Momentum leverer økonomisk rådgivning til mere end 230 af den norske forsyninger og kommuner, og opkøbet styrker EnviDans position på det norske marked og åbner muligheder for at kombinere økonomisk rådgivning med vores ekspertiser på spildevands-, afløb-, og energiområdet.

I sommeren 2017 blev EnviDans position på det svenske marked styrket yderligere. EnviDan har opkøbt AquaP Teknikkonsulter AB, som fusioneres med EnviDan Purenova AB, og fremadrettet går det fusionerede selskab under navnet EnviDan AB. AquaP og EnviDan Purenova er et perfekt match, som kombinerer AqauPs stærke kompetencer inden for ledningsnet og afløbsteknik med EnviDan Purenovas speciale inden for renseanlæg og procesteknik. 

To be continued...