NY AFDELINGSCHEF PÅ ENVIDANS KONTOR I KASTRUP

02-09-2019

Fra den 1. september 2019 står Mikkel Hansen i spidsen for EnviDans kontor i Kastrup, idet tidligere afdelingschef Henrik Bjoljahn har søgt nye udfordringer.

Læs mere...

FORSKNING OG UDVIKLINGSPROJEKT GIVER ENVIDAN UNIK VIDEN

24-06-2019

Nogen kalder afstrømning fra grønne områder for den usynlige fjende, når det drejer sig om at forebygge oversvømmelser i byområder. EnviDans erhvervsforsker Kristoffer Nielsen har nu synliggjort, hvordan afstrømning fra grønne områder opfører sig i praksis, og der er flere overraskelser i Kristoffers resultater. Læs om de spændende resultater her.

Læs mere...

NYE SPÆNDENDE OPGAVER I ENVIDAN

26-04-2019

Hillerød by er i rivende udvikling, og det samme er vandkredsløbet i byen, derfor glæder vi os helt vildt til at bistå Hillerød Forsyning med planlægning af de mange vand- og spildevandsprojekter i de nye byområder Favrholm og Ullerød Nord samt i alle områder uden for Hillerød by. Samtidig skal vi for Frederiksberg Forsyning være totalrådgiver på håndteringen af regnvand til skybrudsanlægget på Jens Jessens Vej.

Læs mere...

VAR DER SKYBRUD ELLER EJ?

26-04-2019

Mange oplever, at den måde, regnen falder på i dag, har ændret sig i forhold til tidligere. Statistikkerne viser, at det ikke nødvendigvis regner mere om sommeren, men når det regner, er det ofte med større regnmængder over kortere tidsintervaller – altså skybrud.

Læs mere...

HAR DU STYR PÅ UDLEDNINGEN AF LATTERGAS FRA DIT RENSEANLÆG?

28-01-2019

Mange forsyningsselskaber har CO2-neutralitet som en overordnet målsætning og har derfor opstillet CO2-balancer for drift af renseanlæg. I de senere år har mange renseanlæg arbejdet målrettet med at reducere energiforbruget og derigennem reducere CO2-emissionen, dermed er elforbruget ofte ikke længere den største kilde til udledning af CO2 på renseanlæg. Derimod er emission af lattergas en betydelig faktor, idet lattergas er en stærk drivhusgas, som har et 300 gange større globalt opvarmningspotentiale end CO2. I fællesskab kan vi reducere emissionen af lattergas fra dit renseanlæg og derigennem bidrage til opfyldelse af en mere klimaneutral profil.

Læs mere...

NYT PORTALVÆRKTØJ TIL RISK MANAGEMENT

14-01-2019

EnviDan kan nu introducere en ny portalløsning, som digitaliserer hele DDS/DSS-systemet, og sikrer en operationel arbejdsgang fra kontoret til marken, og på alle anlægstyper samt det enkelte anlæg. Den nye portalløsning hedder RisikoModul, og kan bruges til risikovurderinger i henhold til de gældende standarder - herunder DDS, DSS og risikovurderinger på projekter.

Læs mere...

AARSLEFF OG ENVIDAN PROJEKTERER FØRSTE VANDTURBINE AF SIN SLAGS I VERDEN

14-01-2019

Med et ønske om at udnytte ressourcerne i spildevandet bedst muligt, har BlueKolding etableret den første vandturbine i verden, som genvinder energi i spildevand. EnviDan har sammen med Aarsleff og BlueKolding udtænkt og projekteret løsningen, som etableres på udløbet fra BlueKoldings centralrenseanlæg i Agtrup. De mange millioner kubikmeter renset spildevand kommer til at producere ca. otte procent af den mængde strøm, som centralrenseanlægget i Agtrup bruger årligt.

Læs mere...

PROJEKTINGENIØR JAN-MICHAEL MODTAGER DANVAS INITIATIVPRIS

14-01-2019

Projektingeniør Jan-Michael Blum fik overrakt DANVAs Initiativpris til DANVAs årlige nytårstaffel d. 9. januar, som i år løb af stablen i Vandhuset i Skanderborg. Jan-Michael modtager blandt andet prisen for sit spændende arbejde med Kunstig Intelligens i vandsektoren. Jan-Michael har lanceret en Kunstig Intelligens-gruppe under Young Water Professionals i Danmark, hvor han bidrager med at drive og udvikle gruppen.

Læs mere...

Robotter i kloakken vil spare samfundet kæmpe millionbeløb

28-10-2018

I fremtiden skal landets kloakker bebos af overvågningsrobotter. Ved hjælp af robotterne, ’big data’ og kunstig intelligens (AI) vil et nyt forskningsprojekt spare flere hundrede millioner kroner på vedligehold af kloakker.

Læs mere...

EnviDan bliver projektpartner i AquaGlobe

09-10-2018

Hos EnviDan har vi god erfaring med at arbejde i strategiske partnerskaber med de danske forsyninger, kommuner og uddannelsesinstitutioner. Det var derfor naturligt for os at takke ja, da vi fik muligheden for at blive projektpartner i det ambitiøse AquaGlobe.

Læs mere...

Nye spændende undersøgelser sætter fokus på uvedkommende vand

13-07-2018

EnviDan har frem mod sommeren gennemført to spændende analyseopgaver for Miljøstyrelsen og DANVA, som sætter fokus på problemstillingerne med uvedkommende vand i spildevandssystemet.

Læs mere...

Tak for besøget til STF Årsmøde 2018

28-06-2018

STF Årsmøde 2018 er veloverstået, og vi takker alle besøgende, kunder og samarbejdspartnere for en god dag i Esbjerg. Vi glæder os allerede til næste år.

Læs mere...

Miljøpris til projekt Plastfri Roskilde Fjord

13-06-2018

Projekt Plastfri Roskilde Fjord har i juni måned fået tildelt miljøprisen Energy Globe Award Denmark, og er derfor videre i den internationale konkurrence Energy Globe World Award.

Læs mere...

Så er det igen blevet tid til Spildevandsteknisk Årsmøde - denne gang i Esbjerg! Ses vi?

11-06-2018

Vi holder fast i de gode traditioner, og Spildevandsteknisk Årsmøde er én af dem, som i år løber af stablen i Esbjerg d. 15. juni med DIN Forsyning som vært.

Læs mere...

Mød os på Natur og Miljø-konferencen i Herning

28-05-2018

Den årlig Natur og Miljø konference arrangeret af KTC løber af stablen d. 6. juni i MCH Herning Kongrescenter. Konferencen foregår over to dage, og der er en masse spændende indlæg på programmet. Ses vi?

Læs mere...

EnviDan bidrager til en række af Danmarks bedste klimaløsninger

23-05-2018

Realdania og Sustania har i dag udgivet en publikation, som samler 100 af de bedste danske klimaløsninger fra kommuner over hele landet. På trods for, at klimaprojekterne fordeler sig bredt over 12 kategorier, som spænder fra ansvarlige indkøb over sociale indsatser og til klimasikrede byrum, har EnviDan, som specialister i vand- og spildevandsbehandling, bidraget til 12 af de 100 udvalgte projekter.

Læs mere...

Indvielse af Danmarks første fuldt overdækkede renseanlæg

04-05-2018

Ambitionerne er store og Hillerøds nye centralrenseanlæg er ikke bare et renseanlæg, det skal være et fyrtårn for dansk miljøteknologi, hvor helt nye teknologier skal afprøves og anvendes, siger viceborgmester Klaus Markussen, der også er formand for Hillerød Forsyning,

Læs mere...

Nogen gange er de mange, andre gange er de få

24-04-2018

Sådan veksler indbyggertallet i oplandet til Dannemare Renseanlæg på Lolland, som ligger i et stort sommerhusområde, og derfor skal håndtere væsentligt flere PE om sommeren end om vinteren. Renseanlægget har behov for såvel en udbygning som en renovering, og EnviDan er derfor valgt, i konsortium med Jacobsen & Blindkilde A/S, som totalentreprenør på projektet, hvor Dannemare Renseanlæg skal udbygges fra de nuværende 1000 PE til 8000 PE. Læs mere her

Læs mere...

Ses vi til Portaldagen 2018?

22-03-2018

Så byder vi igen velkommen indenfor til EnviDans portaldag for kunder og kolleger i branchen. Vi ved af erfaring, at det er på portaldagen, at vi i fællesskab finder ny inspiration til vores fremtidige udvikling af EnviPortalen, så vi glæder os enormt meget til en spændende dag, hvor vi får mulighed for at styrke samarbejdet på tværs.

Læs mere...

Finansminister Kristian Jensen besøger EnviDan

05-03-2018

Den danske finansminister deltog i dag i Dansk Miljøteknologis medlemsmøde, som blev afholdt på EnviDans kontor i Silkeborg. Ministeren var tilstede for at præsentere regeringens syn på FNs verdensmål og samtidig høre om nogle af de projekter som foreningens medlemmer bidrager med til løsningen af verdens udfordringer på miljøområdet.

Læs mere...