Nogen gange er de mange, andre gange er de få

24-04-2018

Sådan veksler indbyggertallet i oplandet til Dannemare Renseanlæg på Lolland, som ligger i et stort sommerhusområde, og derfor skal håndtere væsentligt flere PE om sommeren end om vinteren.

Renseanlægget har behov for såvel en udbygning som en renovering, og EnviDan er derfor valgt, i konsortium med Jacobsen & Blindkilde A/S, som totalentreprenør på projektet, hvor Dannemare Renseanlæg skal udbygges fra de nuværende 1000 PE til 8000 PE.

På grund af standen på det nuværende renseanlæg har det vist sig mest fordelagtigt at bygge et helt nyt anlæg, som bliver etableret som et traditionelt 2-strengs aktivslamanlæg.

Anlægget går som sagt fra at kunne håndtere 1000 PE til at kunne håndterede 8000 PE, og der er i designet fokus på at gøre processen så fleksibel som muligt, så renseanlægget kører optimalt såvel økonomisk og energimæssigt, hvad enten belastningen er høj eller lav. Dette har været et fokuspunkt, fordi oplandet primært består af sommerhuse, og derfor er der en væsentlig højere belastning i sommerperioden.

Projektet går i gang med det samme og det nye anlæg forventes at være i drift i foråret 2019.

Hvis du vil vide mere om projektet eller EnviDans store erfaring med entrepriseopgaver, så kontakt Johan van der Plaat.

Johan  van der Plaat

Kontakt mig for mere info

Johan van der Plaat

+45 27 15 37 19