Miljøpris til projekt Plastfri Roskilde Fjord

13-06-2018

Projekt Plastfri Roskilde Fjord har i juni måned fået tildelt miljøprisen Energy Globe Award Denmark, og er derfor videre i den internationale konkurrence Energy Globe World Award.

Formålet med Plastfri Roskilde Fjord er at identificere væsentlige kilder til plastikforurening af fjorden samt at anbefale strategier og tiltag, der skal sikre, at fjorden i fremtiden ikke forurenes yderligere med plastik.

Fjorden kortlægges systematisk for indhold af plastik i alle de økologiske matricer; kysterne, vandsøjlen, fjordbunden og diverse organismer, for herefter at analysere, om der foregår transport af plastik i fødekæden, og hvad effekterne er i det lokale økosystem.

Bjergmarken Renseanlæg er med i undersøgelsen af kilder til mikroplastforurening, hvor henholdsvis slamfraktion og det rensede spildevand undersøges for indhold af mikroplast. Hertil testes membranteknologi til rensning for mikroplast i udløbet fra Bjergmarken Renseanlæg.

Plastfri Roskilde Fjord ledes af NGO Plastic Change, og med i projektet er, foruden EnviDan, Aarhus Universitet, Roskilde Universitet, Alfa Laval, Grundfos og Gyldendal samt en række lokale aktører ved fjorden.

Energy Globe Award

Energy Globe Award er en af de mest prestigefyldte miljøpriser i verden. Der er over 182 deltagende lande, og mere end 2000 uploadede projekter i år. Målet for Energy Global er at rette fokus på bæredygtighed, og ligeledes motivere borgere til at blive en aktiv del af det arbejde, som ligger i at blive et mere bæredygtigt samfund.

Ved at vinde den nationale Energy Globe Award, går Projekt Plastfri Roskilde Fjord videre til den internationale konkurrence, hvor alle nationale vindere kæmper om sejren.

Du kan også høre et indslag fra Tv2 Lorry her, hvor man møder én af de mange frivillige i projektet.

Stine Lundbøl  Vestergaard

KONTAKT MIG FOR MERE INFO

Stine Lundbøl Vestergaard

+45 26 77 42 74