Indvielse af Danmarks første fuldt overdækkede renseanlæg

04-05-2018

Ambitionerne er store og Hillerøds nye centralrenseanlæg er ikke bare et renseanlæg, det skal være et fyrtårn for dansk miljøteknologi, hvor helt nye teknologier skal afprøves og anvendes, siger viceborgmester Klaus Markussen, der også er formand for Hillerød Forsyning. 

Klaus kunne onsdag d. 2. maj klippe snoren til det nye renseanlæg, og EnviDan, som har været med i partneringaftalen som bygrådgivere, var selvfølgelig med på denne dag.

Det nye renseanlæg er Danmarks første fuldt overdækkede renseanlæg, der byder på flere innovative features, hvor man kan komme helt tæt på renseprocessen.

Det er meningen, at borgerne i Hillerød skal bruge området omkring renseanlægget i Solrødgård Klima- og Miljøpark som et rekreativt område.

Anlægget er delt op i to funktionsafnit, hvor man imellem disse kan gå på den ”grønne gågade” med udstillede løsninger til regnvandshåndtering. Herfra kan de besøgende også tage et kig ind gennem de store glaspartier og få et kig ind  i anlægget. Derudover kan man fra de grønne tage nyde udsigten over

Solrødgård Klima- og Miljøpark, og kigge ned på procestrin gennem ovenlysvinduer.

Renseanlægget skal i fremtiden erstatte de seks mindre renseanlæg, der ligger i Hillerød Kommune, og skal hvert år håndtere mellem syv og otte millioner kubikmeter spildevand.

Det har været en spændende proces med mange facetter siden 2013, men Hillerød Forsyning er nu klar med en glidende opstart, så anlægget i fremtiden vil kunne håndtere alt spildevandet fra Hillerød Kommunes borgere og virksomheder.

Så står vi her i dag med det endelige resultat, det første overdækkede renseanlæg i DK, hvor der i meget stor udstrækning er taget hensyn til arbejdsmiljø for driftspersonalet, moderne teknologier med lavt energiforbrug, samt ikke mindst offentligheden. Inddragelse i omgivelserne og muligheden for at offentligheden kan komme at kigge på, hvordan et sådant anlæg fungerer. Et anlæg, der lever op til den mission og vision med mål, som vi satte os tilbage i 2013,” - sagde Søren Bruun Hansen fra EnviDan i sin tale til indvielsen.

Søren Bruun Hansen

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Søren Bruun Hansen

+45 27 15 37 61