MØD VORES PRAKTIKANTER

Vil du også gerne vide, hvordan det er at være i praktik i EnviDan? Så læs med her, hvor vores søde praktikanter fortæller om et semester i praktik hos os!

Michael Østergaard Kusk
25 år
Bygningsteknik med speciale i klima & miljø

6. semester

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg stiftede første gang bekendtskab med EnviDan ved starten af mit 4. semester på Ingeniørhøjskolen, Navitas, hvor det tidligere hold, som netop havde afsluttet deres praktikophold, skulle fortælle om deres oplevelser i praktikken.

Her hørte jeg kun positive ting om praktikopholdet ved EnviDan, og blev på den måde nysgerrig på at vide mere omkring virksomheden. Dertil fangede EnviDan også min interesse i forbindelse med praktiksøgningen, hvor der blev afholdt et speed-dating arrangement på Navitas, hvor EnviDan også var repræsenteret med både erfarne kollegaer, nye kollegaer og praktikanter. Herefter sendte jeg en motiveret ansøgning afsted og blev indkaldt til samtale, 

med et efterfølgende tilbud om at gennemføre min praktik hos EnviDan.

Hvad sidder du og arbejder med?
Lige pt. arbejder jeg både med faste sager og mange ad hoc opgaver. En af de faste sager som jeg arbejde med er Tirsbæk Bakker, som er en stor byggemodning i Vejle, hvor jeg assisterer med at projektere spilde- og regnvandsledninger. Samtidig deltager jeg i byggemøder og tilsyn ude på pladsen.

Derudover sidder jeg også i et team, som har rigtig travlt med mange forskellige projekterings- og tegneopgaver, hvor jeg prøver at hjælpe med så mange opgaver som muligt bl.a. for Aarhus Vand A/S, som EnviDan indgår i rammeaftale med.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det fedeste ved at være i praktik, er helt klart muligheden for at komme ud og opleve tingene ske 1:1, efter man har været med til at projektere det på skrivebordet. Især for mig, som ikke har en håndværksmæssig baggrund, virker det rigtig godt, og giver et godt billede af, hvilke overvejelser man skal gøre sig.

Samtidig sidder jeg med erfarne ingeniører i et åbent kontormiljø, hvor der ikke findes dumme spørgsmål, men kun gode svar, hvilket jeg lærer utrolig meget af.


Sebastian Lund Pedersen
26 år
Byggeri & Anlæg, m. speciale i vand & miljø
7. semester


Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?

Morten, min nuværende kollega, havde været projektvejleder på vores 3. semesters projekt. På daværende tidspunkt fortalte Morten med stor begejstring om de værdier og kvaliteter han oplevede i EnviDan, hvilket tiltalte mig. 

Morten tilbød os også et besøg hos EnviDan i løbet af semesteret, hvor vi blev præsenteret for afdelingen, de konkrete arbejdsområder og medarbejderne.

Hvad sidder du og arbejder med?
Jeg sidder blandt andet og er i gang med en ny separatkloakeringsopgave i Skagen Nordby, som vi har vundet rådgiverudbuddet på. Her foreligger et skitseprojekt, som jeg er i gang med at detailprojektere. Herunder udarbejde geoteknisk udbud, afholde ledningsejermøde og forestå møder med bygherre som her er Frederikshavn Forsyning.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det fedeste er helt klart den unikke mulighed man har for at arbejde med ’virkeligheden’ og på en relativ risikofri måde stifte bekendtskab med branchen og de enkelte arbejdsområder heri. På den måde kan man blive klog på sig selv og i langt større grad målrette sin jobsøgning efter endt uddannelse, fordi man så (forhåbentlig) er blevet klogere på, hvad man synes der er interessant at arbejde med.


Andreas Daniel Løhde Olsen 
31 år
Bygningsingeniør, klima & miljø
5. semester

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg kom i kontakt med EnviDan, da jeg skulle finde en praktikplads på 5. semester. 

Derfor var jeg ude og undersøge hvilke virksomheder der beskæftigede sig inden for klima og miljøområdet. Det endte så ud med en ansøgning om en praktikplads, og et møde med EnviDan til speeddating på Navitas. Efterfølgende var jeg til praktiksamtale på EnviDans kontor i Aarhus. Det hele endte ud med at praktikplads, som er blevet delt mellem EnviDan i Silkeborg og Silkeborg Forsyning. 

Hvad sidder du og arbejder med lige nu?
Lige nu sidder jeg og arbejder med et program der hedder KY-pipe, som er et program, der kan regner på trykledninger.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det er at få lov at blive udfordret og føle at man yder en indsats, som bliver værdsat samt at få en masse læring og viden med.