MØD VORES PRAKTIKANTER

Vil du også gerne vide, hvordan det er at være i praktik i EnviDan? Så læs med her, hvor vores nuværende og tidligere søde praktikanter fortæller om et semester i praktik hos os!

Lasse Damsgaard Sørensen
26 år

Miljøteknik
5. semester

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg stiftede først bekendtskab med EnviDan på mit studie igennem en af de tidligere praktikanter, der lavede en fremlæggelse for studerende på 4. semester i bygningsteknik med specialisering i miljøteknik omkring deres tid i praktik, hvad de har oplevet og hvad de syntes var fedt. Dette vakte min interesse for EnviDan idet jeg skulle finde en praktikplads på mit 5. semester, heraf tog jeg kontakt til EnviDan og sendte en ansøgning afsted, hvilket landede mig en praktiksamtale og senere en ansættelse som praktikant.

Hvad sidder du og arbejder med?
Jeg er placeret i afløbsafdelingen, hvor jeg tegner meget i Microstation ifm. Projektering af diverse kloakledninger og en del forfaldne opgaver, såsom at kigge udbudsmateriale igennem, rette tilbudslister og mange flere ting. Derudover er jeg meget med ude på byggemøder og tilsyn for at se hvordan virkeligheden ser ud, som man ikke har ligeså stor mulighed for inde på skolebænken.

Ellers har jeg også været ude og få frisk luft og trætte arme ved at være med til at tage jord- og vandprøver i vandløb sammen med naturafdelingen i Silkeborg.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
At det man laver, rent faktisk er realistisk og skal bruges til noget. Muligheden for at komme ud og se, at det man tegner på computeren bliver udført i den virkelige verden.

Samtidig får jeg opbygget et overblik over hvad man egentlig laver i branchen, som giver klarhed ifm. Hvad jeg vil efter endt studie.


Michael Østergaard Kusk
25 år
Bygningsteknik med speciale i klima & miljø

6. semester

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg stiftede første gang bekendtskab med EnviDan ved starten af mit 4. semester på Ingeniørhøjskolen, Navitas, hvor det tidligere hold, som netop havde afsluttet deres praktikophold, skulle fortælle om deres oplevelser i praktikken.

Her hørte jeg kun positive ting om praktikopholdet ved EnviDan, og blev på den måde nysgerrig på at vide mere omkring virksomheden. Dertil fangede EnviDan også min interesse i forbindelse med praktiksøgningen, hvor der blev afholdt et speed-dating arrangement på Navitas, hvor EnviDan også var repræsenteret med både erfarne kollegaer, nye kollegaer og praktikanter. Herefter sendte jeg en motiveret ansøgning afsted og blev indkaldt til samtale, 

med et efterfølgende tilbud om at gennemføre min praktik hos EnviDan.

Hvad sidder du og arbejder med?
Lige pt. arbejder jeg både med faste sager og mange ad hoc opgaver. En af de faste sager som jeg arbejde med er Tirsbæk Bakker, som er en stor byggemodning i Vejle, hvor jeg assisterer med at projektere spilde- og regnvandsledninger. Samtidig deltager jeg i byggemøder og tilsyn ude på pladsen.

Derudover sidder jeg også i et team, som har rigtig travlt med mange forskellige projekterings- og tegneopgaver, hvor jeg prøver at hjælpe med så mange opgaver som muligt bl.a. for Aarhus Vand A/S, som EnviDan indgår i rammeaftale med.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det fedeste ved at være i praktik, er helt klart muligheden for at komme ud og opleve tingene ske 1:1, efter man har været med til at projektere det på skrivebordet. Især for mig, som ikke har en håndværksmæssig baggrund, virker det rigtig godt, og giver et godt billede af, hvilke overvejelser man skal gøre sig.

Samtidig sidder jeg med erfarne ingeniører i et åbent kontormiljø, hvor der ikke findes dumme spørgsmål, men kun gode svar, hvilket jeg lærer utrolig meget af.


Andreas Daniel Løhde Olsen 
31 år
Bygningsingeniør, klima & miljø
5. semester

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg kom i kontakt med EnviDan, da jeg skulle finde en praktikplads på 5. semester. 

Derfor var jeg ude og undersøge hvilke virksomheder der beskæftigede sig inden for klima og miljøområdet. Det endte så ud med en ansøgning om en praktikplads, og et møde med EnviDan til speeddating på Navitas. Efterfølgende var jeg til praktiksamtale på EnviDans kontor i Aarhus. Det hele endte ud med at praktikplads, som er blevet delt mellem EnviDan i Silkeborg og Silkeborg Forsyning. 

Hvad sidder du og arbejder med lige nu?
Lige nu sidder jeg og arbejder med et program der hedder KY-pipe, som er et program, der kan regner på trykledninger.

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det er at få lov at blive udfordret og føle at man yder en indsats, som bliver værdsat samt at få en masse læring og viden med.