MØD VORES PRAKTIKANTER

Vil du også gerne vide, hvordan det er at være i praktik i EnviDan? Så læs med her, hvor vores nuværende og tidligere søde praktikanter fortæller om et semester i praktik hos os!

Tom Andersen
32 år

Miljøteknik
5. semester

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det fedeste ved at være i praktik i EnviDan er den mulighed, jeg har for at komme med på så mange forskellige projekter inden for vand og miljø. Der er en god blanding af senior specialister og nye medarbejdere på kontoret, som alle gerne vil hjælpe én. Man er en del af teamet og deltager i alle virksomhedens arrangementer på lige fod med andre både fagligt og socialt.

Hvad arbejder du med?
I praktikken er jeg tilknyttet kontoret i Aarhus i afdeling for afløb. Dertil har jeg en praktikansvarlig på kontoret, som jeg løbende har kontakt med i forhold til det faglige indhold. Jeg har haft mulighed for at komme meget rundt i landet, hvor jeg både har været flere steder på projekter i Jylland, Fyn og på Lolland Falster.

De opgavetyper/projekter, jeg deltager i hos EnviDan, varierer fra:

 • Separatkloakering 
 • Saneringsplaner, database og tv-inspektioner af kloak 
 • Tilsyn af pumpestationer samt dimensionering af mindre anlæg
 • Svovlbrinteløsninger
 • Kundemøder og planlægning
 • Klimatilpasning 
 • Projektering af drikkevandsledninger samt udarbejdelse af risiko og skylleprocedurer
 • Diverse GIS opgaver
 • Indsamling af jordprøver og afrapportering på baggrund af analyser
 • Udarbejdelse af arbejdstegninger m.m. i Microstation
 • Gennemgang af udbudsmateriale
Det er fedt at kunne tale med mange forskellige ingeniører, kunder, entreprenører m.v. på både små og store projekter. Man lærer en del, når der sidder så mange eksperter inden for vandområdet samlet ét sted, hvilket giver en hel anden helhedsorientering i forhold til løsninger.
 
Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?

Jeg talte med EnviDan til PraktikMatch på studiet, hvor jeg fik et godt indtryk af virksomheden samt de opgaver de udfører. Jeg sendte efterfølgende en ansøgning til dem og blev indkaldt til samtale, hvor jeg kort tid efter fik tilbudt en praktikplads.


Mads Kristensen
30 år

Klima og forsyningsingeniør
5. semester

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det er fedt at være i praktik ved EnviDan, fordi man er en del af et yderst kompetent team. Derudover er der stor mulighed for at få en masse opgaver og ansvar. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål og få hjælp, hvis der er noget, man er i tvivl om. EnviDan er gode til at lytte til, hvad man gerne vil 

og derefter tildele opgaver i den retning, man har interesse for. Det tiltaler mig især, at samarbejdet er meget tværfagligt afdelingerne imellem.      

Hvad arbejder du med?
Min tid som praktikant var på kontoret i Silkeborg. Noget af det første jeg kom i gang med var en byggemodning i Ikast, som jeg fik ’’ansvaret’’ for. Der skulle laves tegningsmateriale, hydrauliske beregninger, udbudsmateriale, samt tilsyn af projektet. Jeg hjalp også til på et klimaprojekt i Vejle, hvor jeg var med til byggemøde og jeg skulle lave udbuds- og tegningsmateriale til entreprenøren. Derudover var jeg også en del af projekter i natur- og vandløbsafdelingen, hvor jeg skulle komme med ideer til forskellige opgaver samt lave tegninger til dele af projekterne. Generelt synes jeg, at jeg fik lov til at prøve en masse af inden for vand og miljø.  

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?

Jeg var til Burger Night på kontoret i Århus, og vi blev undervist på studiet i ”Mike Urban” og ”Aqis” af dygtige medarbejdere fra EnviDan.  


Lasse Damsgaard Sørensen
26 år

Miljøteknik
5. semester

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
At det man laver, rent faktisk er realistisk og skal bruges til noget. Muligheden for at komme ud og se, at det man tegner på computeren bliver udført i den virkelige verden.

Samtidig får jeg opbygget et overblik over hvad man egentlig laver i branchen, som giver klarhed ifm. Hvad jeg vil efter endt studie.

Hvad arbejder du med?
Jeg er placeret i afløbsafdelingen, hvor jeg tegner meget i Microstation ifm. Projektering af diverse kloakledninger og en del forfaldne opgaver, såsom at kigge udbudsmateriale igennem, rette tilbudslister og mange flere ting. Derudover er jeg meget med ude på byggemøder og tilsyn for at se hvordan virkeligheden ser ud, som man ikke har ligeså stor mulighed for inde på skolebænken.

Ellers har jeg også været ude og få frisk luft og trætte arme ved at være med til at tage jord- og vandprøver i vandløb sammen med naturafdelingen i Silkeborg.

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg stiftede først bekendtskab med EnviDan på mit studie igennem en af de tidligere praktikanter, der lavede en fremlæggelse for studerende på 4. semester i bygningsteknik med specialisering i miljøteknik omkring deres tid i praktik, hvad de har oplevet og hvad de syntes var fedt. Dette vakte min interesse for EnviDan idet jeg skulle finde en praktikplads på mit 5. semester, heraf tog jeg kontakt til EnviDan og sendte en ansøgning afsted, hvilket landede mig en praktiksamtale og senere en ansættelse som praktikant.


Michael Østergaard Kusk
25 år
Bygningsteknik med speciale i klima & miljø

6. semester

Hvad er det fedeste ved at være i praktik?
Det fedeste ved at være i praktik, er helt klart muligheden for at komme ud og opleve tingene ske 1:1, efter man har været med til at projektere det på skrivebordet. Især for mig, som ikke har en håndværksmæssig baggrund, virker det rigtig godt, og giver et godt billede af, hvilke overvejelser man skal gøre sig.

Samtidig sidder jeg med erfarne ingeniører i et åbent kontormiljø, hvor der ikke findes dumme spørgsmål, men kun gode svar, hvilket jeg lærer utrolig meget af.

Hvad arbejder du med?
Lige pt. arbejder jeg både med faste sager og mange ad hoc opgaver. En af de 

faste sager som jeg arbejde med er Tirsbæk Bakker, som er en stor byggemodning i Vejle, hvor jeg assisterer med at projektere spilde- og regnvandsledninger. Samtidig deltager jeg i byggemøder og tilsyn ude på pladsen.

Derudover sidder jeg også i et team, som har rigtig travlt med mange forskellige projekterings- og tegneopgaver, hvor jeg prøver at hjælpe med så mange opgaver som muligt bl.a. for Aarhus Vand A/S, som EnviDan indgår i rammeaftale med.

Hvordan kom du i kontakt med EnviDan?
Jeg stiftede første gang bekendtskab med EnviDan ved starten af mit 4. semester på Ingeniørhøjskolen, Navitas, hvor det tidligere hold, som netop havde afsluttet deres praktikophold, skulle fortælle om deres oplevelser i praktikken.

Her hørte jeg kun positive ting om praktikopholdet ved EnviDan, og blev på den måde nysgerrig på at vide mere omkring virksomheden. Dertil fangede EnviDan også min interesse i forbindelse med praktiksøgningen, hvor der blev afholdt et speed-dating arrangement på Navitas, hvor EnviDan også var repræsenteret med både erfarne kollegaer, nye kollegaer og praktikanter. Herefter sendte jeg en motiveret ansøgning afsted og blev indkaldt til samtale, med et efterfølgende tilbud om at gennemføre min praktik hos EnviDan.