False

Innovation i EnviDan

Vores kunder efterspørger det. Medarbejderne efterspørger det. Markedet kræver det. Innovation er en vigtig hjørnesten i EnviDans udvikling. 

Vi har et innovation- og udviklingssetup, der sikrer, at alle forretningsområder er repræsenteret, og at de helt rigtige medarbejdere deltager i projekter, hvor det er relevant.

Vores innovationsproces er struktureret uden at være rigid, fordi vi tror på, at kreativiteten har frihed til at udfolde sig, når rammerne er på plads. Vi går efter såvel de lavt- som de højthængende æbler, og vores innovationsproces består af fire faser, hvor hver fase afsluttes af en 'Gate', der inkluderer en beslutning om, hvorvidt projektet skal fortsætte. De fire faser i vores innovationsproces er vist nedenfor og er: idéfasen, idémodning, udvikling & implementering og opskalering & forretningsskabelse. 

Vi afholder 'æblemøder' flere gange årligt, hvor vi blandt andet snakker om innovationsstrategier, behandler udviklingsprojektansøgninger, præmierer de bedste idéer fra vores idétank og meget andet. 

Vores innovative løsninger skabes som oftest i samarbejde med vores kunder eller samarbejdspartnere og på tværs af afdelingerne i EnviDan. Vores vigtigste mål er at skabe værdi for kunden, og derfor lytter vi altid til deres ideer. 

-Tanken-

I EnviDan har vi en idétank, hvor alle EnviDanere kan bidrage med idéer til både konkrete miljøløsninger, men også ideer, som bidrager til en styrkelse af de bløde værdier i organisationen. Hvert kvartal udvælger æblegruppen de 2 bedste ideer, som bliver præmieret til kontormøder. 

Siden -Tanken- gik i luften i 2015, har rigtig mange EnviDanere været inde og dele ideer, og flere af dem er blevet til konkrete udviklingsprojekter eller løsninger hos vores kunder eller har ført til nye tiltag for medarbejderne i EnviDan. Har du fået en god idé i EnviDan, får du også lov at løbe med den, hvis du har lyst, og det ligger inden for dit kompetenceområde.  

Vi har mange gode eksempler på idéer, der går fra blot at være tanker til at blive et velafviklet udviklingsprojekt med støtte fra store organisationer.

Èn af de idéer kommer fra vores projektingeniør Gudmundur Andresson, som foreslog en selvopløselig rensegris. Gudmundurs idé er i dag ikke kun en idé, men derimod et fuldt igangsat projekt, som han selv er projektleder på. Projektet er ovenikøbet MUDP-støttet, og der har netop været tests af den nye metode. Du kan læse meget mere om projektet her.

Mads  Uggerby

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Udvalgte udviklingsprojekter