DET STØRSTE OG MEST AMBITIØSE RENSEANLÆG, DER ER UDBUDT I DANMARK I NYERE TID

21-08-2020

YES – fedt, sådan. Hvor er det bare godt!” Der var jubel på kontorerne, da vi i konsortium med Jakobsen & Blindkilde - en del af NCC vandt opgaven at skulle bygge et nyt super-renseanlæg med tilhørende biogasanlæg for Assens Forsyning A/S.

Projektet bliver af entreprisechef, Jens Albrechtsen beskrevet som det største og mest ambitiøse renseanlæg, der er udbudt i Danmark i nyere tid. Derfor kommer anlægget også til at demonstrere, hvad vi er i stand til indenfor teknologi, miljø og energi, når de bedste løsninger vælges. Samtidig er det konsortiets ambition at renseanlægget vil skabe opmærksomhed – både indenfor landets grænser og internationalt.

State-of-the-art indenfor håndtering og behandling af spildevand

Assens har valgt den helt store og topmoderne pakke indenfor renseanlæg, hvorfor projektet er state-of-the-art indenfor håndtering og behandling af spildevand: "Man kan forstå et renseanlæg som en opbygning af byggeklodser. Man kan sagtens få et renseanlæg til at fungere med ganske få byggeklodser, men Assens har valgt stort set alle de byggeklodser, man kan forestille sig," siger Jens Albrechtsen, entreprisechef i EnviDan.

Det er ikke kun teknologien, der vækker begejstring ved bestyrelsesformand i Assens Forsyning A/S, Poul Erik Kristiansen: ”Foruden en absolut moderne, miljøvenlig og energieffektiv teknologi, spiller projektets arkitektur godt sammen, ikke bare med det nyopførte vandværk og den planlagte administrationsbygning, men også med landskabet og den flotte natur i og omkring Forsyningsparken. Det glæder vi os meget over. Vi ser herudover frem til at skulle samarbejde med et hold af absolut erfarne anlægs- og spildevandseksperter”.

Det nye super-renseanlæg skal erstatte otte mindre renseanlæg

Assens Byråd har besluttet at samle håndteringen af spildevand fra otte mindre renseanlæg i ét stort anlæg. Super-renseanlægget er ”super” af flere 

årsager. Selvom det er en stor investering for forsyningen, giver det økonomisk og klimamæssigt mening at bygge et nyt stort renseanlæg. Det skyldes, at der er stordriftsfordele og at det nye super-renseanlæg mindsker CO2-aftrykket fra spildevandshåndtering. Det nye renseanlæg er derfor miljøvenligt og energieffektivt.

Et ambitiøst projekt til 250 mio. kr.

Det kæmpestore vestfynske projekt forventes idriftsat i starten af 2022 og har et budget på 250 mio. kr. Anlægget får en kapacitet på 100.000 PE med mulighed for på sigt at udvide til 150.000 PE.

Konsortiet med Jakobsen & Blindkilde har fået navnet Nyt Assens Renseanlæg I/S. Sammen med Assens Forsyning A/S, Cubo Arkitekter A/S og Møller & Grønborg skal vi opføre det nye renseanlæg i Forsyningsparken i Assens. Parken bliver udstyret med en ”formidlingsring”, som er et offentligt stisystem hvor borgere og fagfolk kan få indblik i hvordan anlægget fungerer og hvorfor det er state-of-the-art indenfor renseanlæg.

Konsortiet blev valgt af en enig bestyrelse og på baggrund af et EU-udbud, hvor tre totalentreprenører var prækvalificeret. Valget faldt på Nyt Assens Renseanlæg I/S, fordi vores tilbud indeholdt det bedst mulige forhold mellem pris og kvalitet.

Begge parter i konsortiet ser frem til det store projekt. Områdedirektør fra Jakobsen & Blindkilde A/S, Esben S. Pedersen udtaler: ”Vi er ubeskriveligt glade for endnu engang at være med til at opføre et nyt, højteknologisk renseanlæg. Det er et af de områder, vi har meget stor erfaring med, og det er bygge- og anlægsmæssigt et område, der hører blandt vores absolutte spidskompetencer. Jeg og mit team vil i samarbejde med partner EnviDan A/S gøre alt for, at dette anlæg bliver opført så hensigtsmæssigt og effektivt som muligt.

Jens  Albrechtsen

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Jens Albrechtsen

+45 40 53 28 06