False

Stor udvidelse af Mariagerfjord Renseanlæg

Mariagerfjord Renseanlæg i Hadsund skal have udvidet sin kapacitet fra 75.000 til 225.000 PE svarende til spildevand fra 225.000 personer. Den opgave skal vi i et konsortium med Jakobsen & Blindkilde stå for.

 

Det nye renseanlæg skal have et innovativt design med fokus på bæredygtighed, reduktion af CO2-udledningen og et sikkert arbejdsmiljø for anlæggets medarbejdere. På det nye renseanlæg introducerer vi som det første sted i Danmark step-feed systemet i det biologiske rensetrin, som medfører øget effektivitet af både den biologiske rensning og den efterfølgende klaringsfunktion.


Udvidelsen forventes færdig i foråret 2021, og skyldes, at anlægget skal modtage spildevand fra tre kommuner: Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord. 

 

Samme hold stod for etablering af nuværende renseanlæg i 2014
Direktør ved Mariagerfjord Vand, Søren Erikstrup, glæder sig til, at det nye anlæg står klart. Han siger: ”I 2012-2014 etablerede Mariagerfjord Vand et topmoderne renseanlæg, udført af det nævnte entreprenørhold, som har været uovertruffen med renseeffekten og driftsøkonomien. Udgangspunktet dengang var, at renseanlægget skulle opfylde vores daværende behov, men være forberedt til at kunne udbygges til fremtidens behov. Der står vi nu, og jeg er sikker på, at vi 2021 igen har Danmarks ypperligste renseanlæg, som til stadighed vil skulle udbygges, for at kunne opfylde samfundets behov til rensning af spildevand.” 

Hos Jacobsen & Blindkilde ser man også frem til at komme i gang med udbygningen. ”Renseanlæg er en af vores absolutte spidskompetencer, og vi 

 

har den erfaring, der skal til for at lave de her anlæg. Sammen med EnviDan har vi tidligere leveret mange renseanlæg, og vi har folk i egenproduktion på kloak, jord, beton, belægning og murer, som skal bruges her,” siger Esben Søndervad Pedersen, områdedirektør i Jakobsen & Blindkilde, der er en del af NCC. 

Den mest synlige del af udvidelsen er to kæmpe store spildevandstanke med en diameter hver på 44 meter og en dybde på seks meter.

Læs mere om etableringen af det nuværende renseanlæg

 

EnviDan leder konsortiet
EnviDan leder konsortiet og står for projektering, idriftsættelse og dokumentation, og Jakobsen & Blindkilde står for alle bygge- og anlægsarbejder. Underentreprenører er Strøm Hansen A/S, som bl.a. står for el, og Holsted Smede og Maskinværksted A/S står for smede- og maskinarbejder.


”Vi er glade og stolte over, at Mariagerfjord Vand har valgt os til udvidelsen af renseanlægget. Jeg tør godt sige, at de får landets stærkeste renseanlægsteam til byggeriet. Det er det samme hold, som byggede det nuværende renseanlæg i 2012-2014, og det er med til at give en sikker og effektiv projektafvikling”, siger entreprisechef i EnviDan, Jens Albrechtsen.

 

Jens  Albrechtsen

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Jens Albrechtsen

+45 40 53 28 06