False

Ny softwarerobot skal sikre drikkevandssystemet

Ny softwarerobot skal med kunstig intelligens sikre optimeret drift af drikkevandssystemet fra boring til hane i Aarhus og Skanderborg.

EnviDan er med i udviklingsprojektet CHAIN, som går ud på at udvikle en ny softwarerobot, der med kunstig intelligens/machine learning sikrer optimeret drift af drikkevandssystemet i Danmark. Som eksperter i drikkevandsforsyning bidrager vi med vores specialistviden til at udvikle og koble avanceret modellering med machine learning.

CHAIN sammenkæder anvendelsen af kunstig intelligens med vores måske mest vitale infrastruktur, nemlig drikkevandsforsyningen. Vores grundvand er under stadigt større pres på grund af forurening. Derfor anvender vi nu kunstig intelligens til at optimere styringen af de mange pumper og ventiler, der findes i alle vandforsyninger.

Vandforsyningen i Danmark består af en række kildepladser, hvor grundvandet pumpes op og sendes til behandling på vandværket. Herfra pumpes det videre op i et nærliggende vandtårn eller direkte ud til forbrugerne. Produktion, behandling og distribution kræver imidlertid meget energi, og da efterspørgslen skifter flere gange om dagen og ændrer sig over året, kan det være problematisk at forudsige det præcise behov for vand på et givet tidspunkt. Derfor er EnviDan nu sammen med Aarhus Vand, Skanderborg Forsyningsvirksomhed, Kamstrup, DHI og Alexandra Instituttet gået i gang med at optimere dette komplekse system vha. machine learning og kunstig intelligens, så det rette vandtryk og vandkvalitet altid kan leveres til forbrugeren.

Henrik Sandgaard Andersen

VI SER STORE PERSPEKTIVER I PROJEKTET, OG VIL DU HØRE MERE, SÅ KONTAKT MIG

Henrik Sandgaard Andersen

+45 24 45 95 37