False

EnviDan fortsætter væksten inden for rådgivning til vandforsyninger i Norge

EnviDan har i 2021 leveret planer for reduktion af lækage til 7 kommuner og tværkommunale virksomheder rundt om i Oslo. De fleste planer er udviklet for at finde både et økonomisk rentabelt lækageniveau og et mere krævende bæredygtigt lækageniveau, der omfatter flere parametre inden for bæredygtighed. Bæredygtige lækageniveauer er relativt nye i Norge, og EnviDan er førende på området.

For Nittedal Kommune blev der udarbejdet en plan med prioriteringsliste over tiltag, som straks blev iværksat af kommunen. Arbejdet omfattede blandt andet indtastning af alle ledningsdata i EnviDans værktøj KeyZones, der bruges til lækageovervågning, hvor kombinationen af ​​SCADAdata og abonnementsforbrug gav et hurtigt overblik over, hvilke tiltag der skulle prioriteres i forskellige zoner.

 

Saneringsplanen for vandledningerne i Nittedal er udarbejdet som en fortsættelse af planen for reduktion af lækage. Udover de data, der er indsamlet fra den overordnede plan, har EnviDan bl.a. digitaliseret kommunens brudstatistik, lavet kortzoner med ledninger i jordskredudsatte områder og tilføjet dette til den datapakke, der bruges til at gennemføre afværgeplaner med multikriterieanalyse. Scenarierne fra omlægningsplanen vil i 2022 blive præsenteret for politikerne, som nu har et mere overskueligt beslutningsgrundlag at forholde sig til.

NRV, det tværkommunale selskab, der forsyner kommunerne med drikkevand, ser fordele i at bruge informationen om Nittedal, som er let tilgængelig via KeyZones. Derfor vil EnviDan nu også bistå med kalibreringen af ​​NRVs hydrauliske model, og det er tydeligt, at der bliver lagt mærke til EnviDans ekspertise inden for vandforsyning.

Tor Morten Olsen

KONTAKT MIG
FOR MERE INFO

Tor Morten Olsen

+47 23 96 67 09