ASSENS: DET STØRSTE OG MEST AMBITIØSE RENSEANLÆG, DER ER UDBUDT I DANMARK I NYERE TID

EnviDan bygger i konsortium med Jakobsen & Blindkilde - en del af NCC et nyt super-renseanlæg med tilhørende biogasanlæg for Assens Forsyning A/S.

 

Projektet bliver af entreprisechef, Jens Albrechtsen beskrevet som det største og mest ambitiøse renseanlæg, der er udbudt i Danmark i nyere tid. Når anlægget bliver idriftsat i 2022 kommer det derfor til at demonstrere, hvad vi er i stand til indenfor teknologi, miljø og energi, når de bedste løsninger vælges. 

State-of-the-art indenfor håndtering og behandling af spildevand

Assens har valgt den helt store og topmoderne pakke indenfor renseanlæg, hvorfor projektet er state-of-the-art indenfor håndtering og behandling af spildevand: "Man kan forstå et renseanlæg som en opbygning af byggeklodser. Man kan sagtens få et renseanlæg til at fungere med ganske få byggeklodser, men Assens har valgt stort set alle de byggeklodser, man kan forestille sig," siger Jens Albrechtsen, entreprisechef i EnviDan.

Super-renseanlægget er ”super” af flere årsager

Det nye super-renseanlæg erstatter otte mindre renseanlæg. Det kæmpestore vestfynske projekt har et budget på 250 mio. kr., og selvom det er en stor investering for forsyningen, giver det økonomisk og klimamæssigt mening at bygge et nyt stort renseanlæg. Det skyldes, at der er stordriftsfordele og at det nye super-renseanlæg mindsker CO2-aftrykket fra spildevandshåndtering. Det nye renseanlæg er derfor miljøvenligt og energieffektivt.

Anlægget får en kapacitet på 100.000 PE med mulighed for på sigt at udvide 

 

 

 

til 150.000 PE.

Det er ikke kun teknologien, der vækker begejstring ved bestyrelsesformand i Assens Forsyning A/S, Poul Erik Kristiansen:

Foruden en absolut moderne, miljøvenlig og energieffektiv teknologi, spiller projektets arkitektur godt sammen, ikke bare med det nyopførte vandværk og den planlagte administrationsbygning, men også med landskabet og den flotte natur i og omkring Forsyningsparken. Det glæder vi os meget over. Vi ser herudover frem til at skulle samarbejde med et hold af absolut erfarne anlægs- og spildevandseksperter”.

Konsortiet, Nyt Assens Renseanlæg I/S

Konsortiet med Jakobsen & Blindkilde hedder Nyt Assens Renseanlæg I/S. Sammen med Assens Forsyning A/S, Cubo Arkitekter A/S og Møller & Grønborg opfører vi det nye renseanlæg i Forsyningsparken i Assens.

Forsyningsparken udstyres med en ”formidlingsring”, som er et offentligt stisystem hvor borgere og fagfolk kan få indblik i, hvordan anlægget fungerer og hvorfor det er state-of-the-art indenfor renseanlæg.

Konsortiet blev valgt af en enig bestyrelse og på baggrund af et EU-udbud, hvor tre totalentreprenører var prækvalificeret. Valget faldt på Nyt Assens Renseanlæg I/S, fordi konsortiets tilbud indeholdt det bedst mulige forhold mellem pris og kvalitet.

Jens  Albrechtsen

KONTAKT MIG FOR MERE INFORMATION

Jens Albrechtsen

+45 40 53 28 06